Madbrød med rodfrugter

1 brød
Ingredienser :
4 dl lunkent vand
30 g gær
2 spsk mørk sirup
10 g flage salt
75 g knoldselleri
100 g squash
50 g pastinak
75 g Æble
75 g græskarkerner
75 g solsikkefrø
100 g havregryn
400 g hvedemel
50 g groft rugmel
200 g fuldkorns emmer mel (eller andet groft mel)
Fremgangsmåde :
Skræl og rens grøntsagerne og fjern kærnehuset på æblet.
Riv det hele fint på et rivejern eller brug en foodprocessor.
Kom vand, gær og sirup i skålen og rør det sammen til gæren er opløst.
Tilsæt de revne grøntsager, æble, havregryn og kerner og rør det let sammen.
Tilsæt melet og salt, og rør/ælt dejen sammen i 10 minutter, jeg brugte røremaskine på middel fart.
Kom bagepapir på en bageplade og vend dejen ud på det.
Tryk dejen ud så den er ca 4 cm tyk.
Sprøjt den med en vandforstøver og lad den stå og hæve i 1 time.
Varm ovnen op til 210 grader.
Rids brødet 3 gange på hver led med en skarp kniv, sprøjt igen med vandforstøver og bag så brødet i 35 minutter ved 210 grader.
Tilberedningstid :
2 timer incl. 1 times hævning og 35 minutters bagning.
Fryseegnet :
Ja
Næringsindhold pr. 100 gram :
Energi : 256 kcal
Protein : 8.1 g
Kulhydrat : 41 g
Fedt : 6.5 g
Fiber : 4.3 g